+31 6 20326322 info@anoekvannunen.nl

Cancelled by Anoek

Bio

Anoek van Nunen (1975) is een Nederlandse fotograaf, make-up artist en was visagist van onder meer Caro Emerald, met wie zij jaren rondtoerde. Tijdens de eerste lockdown vanwege covid-19 in maart 2020 zagen de Haagse trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens hun première van Swingin’ New Orleans in rook opgaan. Fotograaf Anoek an Nunen was getuige van hun voelbare verslagenheid. “Toen ik de ontreddering op Varekamps gezicht zag, dacht ik ogenblikkelijk: dit moet ik vastleggen. Zo kwam ik op het idee om artiesten te fotograferen in een lege zaal. Om te laten zien hoe ingrijpend annuleringen voor ze zijn, en wat Nederlandse muziek-en theaterliefhebbers moeten missen.”

De volgende artiesten en podia werkten al mee aan Cancelled:

Martine Santiford, De la Mar Theater
Paul de Leeuw en Simone Kleinsma, De la Mar Theater
Lee Towers, Ahoy
Freek de Jonge, Stadsschouwburg Leiden
Joris Linssen, Schouwburg Amstelveen
Dries Roelvink, Concertgebouw Amsterdam
Ellen ten Damme
Domenic Seldis, Concertgebouw kleine zaal Amsterdam
Iris Hond
Henk Westbroek, Zimihc Utrecht
Richard Groenendijk, Luxor Theater
Dennis van Aarssen, Stadsschouwburg Haarlem
Mylene & Rosanna, De Purmaryn Purmerend
Michael Varekamp, De Meervaart Amsterdam
Tim Akkerman Koninklijke Schouwburg Den Haag
Amsterdams Klarinet Kwartet, Schouwburg Amsterdam
LOS, Stadstheater Arnhem

Fotograaf Anoek van Nunen legt artiesten in lege zalen vast

Crowdfunding voor boek over‘Cancel culture’gestart

Nu de Nederlandse podia alweer voor een groot aantal maanden dicht zijn en voorlopig niet opengaan krijgt fotograaf Anoek van Nunen steeds meer artiesten voor haar lens. Vorig jaar al besloot ze spontaan om zangers en theatermakers in de schijnwerpers te zetten, in de zalen waar het allemaal niet doorging. Inmiddels zijn er meer dan twintig geportretteerd. De foto’s worden gepubliceerd in een koffietafelboek, waarvoor ze deze week een crowdfundingsactie start bij Voordekunst.

Met haar project Cancelled legt Anoek van Nunen een groeiend aantal bekende podiumpersoonlijkheden vast (onder meer Freek de Jonge, Francis van Broekhuizen, Dries Roelvink, Dutch Don’t Dance Division, Domenic Seldis, Martine Sandifort, Joris Linssen, Henk Westbroek, Paul de Leeuw & Simone Kleinsma, Richard Groenendijk), alleen op het podium op de locatie waar de show werd gecanceld door de huidige crisis. De foto’s samen resulteren in een lijvig koffietafelboek dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Komma. De opbrengst van de verkoop gaat naar een cultuurfonds dat artiesten en mensen achter de schermen ondersteunt.

Met Cancelled wil Van Nunen het effect van de corona-crisis op artiesten en de mensen achter de schermen in de getroffen cultuursector treffend in beeld brengen. “Ik wil met de portretten van deze mensen het oprechte beeld laten zien: hun blijvende passie voor de muziek, het theater, hun betrokkenheid bij de sector en het verlangen naar volle zalen” Een confronterend beeld van de keiharde realiteit, ook voor fans van de artiesten en andere cultuurliefhebbers.

Crowdfunding

Om het koffietafelboek Cancelled uit te laten geven heeft Van Nunen een startkapitaal nodig van €10.000 nodig. Via een crowdfundingsactie op www.voordekunst.nl zoekt zij financiële ondersteuning hiervoor. Doneer en ontvang een unieke tegenprestatie zoals een privé photo shoot of je ontvangt 2 originele prints van een artiest naar keuze.

Boek afmeting: 25 x 31
Cover: hardcover bekleed met een rode velours stof
Bindwijze: genaaid gebonden
Aantal pagina’s: 163
Taal: Nederlands

Ontwerper: Wout Vringer
Uitgever: Uitgeverij Komma
Tekst: Roos van Harderwijk

Meer info:

Volg Cancelled ook op instagram

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie bel of mail Anoek van Nunen via +31 6 20326322 info@anoekvannunen.nl

“Het perfecte plaatje?” HELL NO! Het échte beeld. #cancelledbyanoek”